Eerste nachtje

Gisteren was het de dag dat Beer in ons leven kwam! De spanningen gierden door mijn lichaam toen wij in de auto stapten op naar Zaandam. Het was een reis van 1,5 uur. En wij gingen over de afsluit dijk. Halverwege zijn wij even gestopt om wat te gaan drinken en te eten. Door alle spanningen werd ik een beetje klungelig en heb ik perrongelijk mijn drinken om gestoten en kwam er wat over de moeder van Roy heen.. oeps :(.

Eenmaal aangekomen in Zaandam en het weerzien van Beer haalde meteen al mijn spanningen weg. Met al mijn enthousiasme aai ik Beer en wil ik haar even optillen. Beer dacht daar heel anders over en hapte gelijk in mijn vinger. Hier schrok ik even van, maar begreep dit wel! Natuurlijk ben ik een vreemde voor haar en heeft ze geen flauw idee wie ik was. Ik heb Beer nog een paar keer rustig benaderd toen zij aan het spelen was met haar zusje en moeder, en dit ging al een stuk beter.

Tijdens het koffie drinken en het gezellig babbelen kwam Beer ook op de bank en ze was heel enthousiast en wilde alleen maar spelen. Ondertussen kwam de moeder ook nog vaak kijken en ze was zo vriendelijk je kon haar aaien optillen en noem maar ook. Ze had natuurlijk geen idee wat er zou gaan gebeuren.

Slapende Beer

Na een uurtje zijn we naar huis gegaan, Beer kwam in een reiskoffer in het begin vond ze dit absoluut niet leuk ze beet en probeerde eruit te komen de arme schat.. Toen wij eenmaal in de auto zaten sliep Beer eigenlijk al binnen een paar minuten. De hele reis heeft ze lekker geslapen en hebben wij er niks van vernomen.

Na weer 1,5 uur rijden kwamen wij aan in Leeuwarden, gelukkig geen enkele file gehad!! We namen Beer mee naar haar kooi en lieten haar kennis maken met haar nieuwe luxe woning.

Oude schouw.

Zoals elke pup was ze een beetje onwennig en wilde ze absoluut niet in de kooi ze piepte en ze wilde er zo graag uit. Wij hebben het zoveel mogelijk proberen te negeren en uiteindelijk toen Beer wat rustiger was maar uit de kooi gelaten. Ze kon even lekker de woonkamer besnuffelen haar mooie plekjes bekijken waar ze mag slapen en spelen. Haar mandjes etc bekijken. En geloof mij Beer heeft het luxe hoor! Onze schouw die niet gebruikt worden hebben wij helemaal ingericht voor Beer zodat ze daar lekker kan spelen en slapen.

Beer vind het geweldig om uit de kooi te zijn, lekker rennen door het huis en het rollebollen door de kussen op de grond. Beer is nog wel ondeugend en vind het geweldig om achter je voeten aan te vangen. Roy werd op ten duur een beetje bang en durfde niet meer te lopen. Uiteindelijk deed hij dit en zodra ze beet even bij de nekvel pakken zodat ze leert dat dit niet mag.

Toen wij eenmaal naar bed gingen sliep Beer ook al, ze heeft de nacht rustig doorgebracht zonder enkele problemen. Ze heeft in één keer doorgeslapen en heeft niet één keer gepiept.

Toen ik vanochtend naar de woonkamer toe liep was ze rustig, ze was al wakker en keek mij meteen aan. Ze heeft netjes in haar bak gepoept en mocht toen uit de kooi ze kreeg eten en ze was al meteen minder bijterig en wij hadden meer het gevoel dat Beer ook wat rustiger was dan gisteren. Wat natuurlijk logisch is met alle hectiek! Natuurlijk wilde ze af en toe nog wel even happen, maar dit wordt ook al minder.. Ook heeft Beer een nieuwe verstop plek gevonden in het huis, namelijk achter de TV kast. Helemaal leuk natuurlijk want ze maakt er ondertussen een spelletje van.

Al met al was het een ervaring voor Beer en ons, en dat merk je ook! Op het moment van schrijven ligt Beer lekker te slapen in haar kooi met de deur open.

Wil jij op de hoogte blijven van deze #BeerBlogs? Vul dan hieronder je e-mail in en ontvang een melding wanneer er een nieuwe #BeerBlog is.

Ben jij een fretten eigenaar en wil jij andere fretten eigenaren ontmoeten? Of heb jij een vraag over fretten? Word dan lid van deze groep.