#BeerBlogs

Eerste nachtje

Gisteren was het de dag dat Beer in ons leven kwam! De spanningen gierden door mijn lichaam toen wij in de auto stapten op naar Zaandam. Het was een reis van 1,5 uur. En wij gingen over de afsluit dijk. Halverwege zijn wij even gestopt om wat te gaan drinken en te eten. Door alle spanningen werd ik een beetje klungelig en heb ik perrongelijk mijn drinken om gestoten en kwam er wat over de moeder van Roy heen.. oeps :(.

Eenmaal aangekomen in Zaandam en het weerzien van Beer haalde meteen al mijn spanningen weg. Met al mijn enthousiasme aai ik Beer en wil ik haar even optillen. Beer dacht daar heel anders over en hapte gelijk in mijn vinger. Hier schrok ik even van, maar begreep dit wel! Natuurlijk ben ik een vreemde voor haar en heeft ze geen flauw idee wie ik was. Ik heb Beer nog een paar keer rustig benaderd toen zij aan het spelen was met haar zusje en moeder, en dit ging al een stuk beter.

Tijdens het koffie drinken en het gezellig babbelen kwam Beer ook op de bank en ze was heel enthousiast en wilde alleen maar spelen. Ondertussen kwam de moeder ook nog vaak kijken en ze was zo vriendelijk je kon haar aaien optillen en noem maar ook. Ze had natuurlijk geen idee wat er zou gaan gebeuren.

Slapende Beer

Na een uurtje zijn we naar huis gegaan, Beer kwam in een reiskoffer in het begin vond ze dit absoluut niet leuk ze beet en probeerde eruit te komen de arme schat.. Toen wij eenmaal in de auto zaten sliep Beer eigenlijk al binnen een paar minuten. De hele reis heeft ze lekker geslapen en hebben wij er niks van vernomen.

Na weer 1,5 uur rijden kwamen wij aan in Leeuwarden, gelukkig geen enkele file gehad!! We namen Beer mee naar haar kooi en lieten haar kennis maken met haar nieuwe luxe woning.

Oude schouw.

Zoals elke pup was ze een beetje onwennig en wilde ze absoluut niet in de kooi ze piepte en ze wilde er zo graag uit. Wij hebben het zoveel mogelijk proberen te negeren en uiteindelijk toen Beer wat rustiger was maar uit de kooi gelaten. Ze kon even lekker de woonkamer besnuffelen haar mooie plekjes bekijken waar ze mag slapen en spelen. Haar mandjes etc bekijken. En geloof mij Beer heeft het luxe hoor! Onze schouw die niet gebruikt worden hebben wij helemaal ingericht voor Beer zodat ze daar lekker kan spelen en slapen.

Beer vind het geweldig om uit de kooi te zijn, lekker rennen door het huis en het rollebollen door de kussen op de grond. Beer is nog wel ondeugend en vind het geweldig om achter je voeten aan te vangen. Roy werd op ten duur een beetje bang en durfde niet meer te lopen. Uiteindelijk deed hij dit en zodra ze beet even bij de nekvel pakken zodat ze leert dat dit niet mag.

Toen wij eenmaal naar bed gingen sliep Beer ook al, ze heeft de nacht rustig doorgebracht zonder enkele problemen. Ze heeft in één keer doorgeslapen en heeft niet één keer gepiept.

Toen ik vanochtend naar de woonkamer toe liep was ze rustig, ze was al wakker en keek mij meteen aan. Ze heeft netjes in haar bak gepoept en mocht toen uit de kooi ze kreeg eten en ze was al meteen minder bijterig en wij hadden meer het gevoel dat Beer ook wat rustiger was dan gisteren. Wat natuurlijk logisch is met alle hectiek! Natuurlijk wilde ze af en toe nog wel even happen, maar dit wordt ook al minder.. Ook heeft Beer een nieuwe verstop plek gevonden in het huis, namelijk achter de TV kast. Helemaal leuk natuurlijk want ze maakt er ondertussen een spelletje van.

Al met al was het een ervaring voor Beer en ons, en dat merk je ook! Op het moment van schrijven ligt Beer lekker te slapen in haar kooi met de deur open.

Wil jij op de hoogte blijven van deze #BeerBlogs? Vul dan hieronder je e-mail in en ontvang een melding wanneer er een nieuwe #BeerBlog is.

Ben jij een fretten eigenaar en wil jij andere fretten eigenaren ontmoeten? Of heb jij een vraag over fretten? Word dan lid van deze groep.

Tips tegen de warmte!

Wat een hitte! Temperaturen van 40 graden wordt er verwacht deze week. Alleen vandaag was het al 30+ graden. Voor ons is dat al een drama en zoeken wij massaal de koelte op, maar wat denk je voor je geliefde fret?

Zoals je weet kunnen fretten alleen zweten via hun tong en pootjes en dat zijn hele kleine oppervlakten! Wist je dat fretten puppen en oudere fretten minder goed tegen de warmte kunnen dan een volwassen fret? 27 graden is al voldoende om voor je fret fataal te zijn.

Ik ga je een aantal tips geven die ik zelf momenteel ook gebruik voor Beer en die ze heel erg fijn vind.

  1. Koele plek: Staat de kooi van jouw geliefde fret niet op een koele plek? Zorg dan dat je deze verplaatst naar een super koele plek.
  2. Water: Zorg ervoor dat je fret voldoende water drinkt en dat ze ook koel water heeft staan. Verschoon dit desnoods 2 a 3x per dag.
  3. Zwembadje: Heb jij voldoende ruimte in huis? Zorg voor een leuk zwembadje. Het hoeft niet groot te zijn zolang je fretje er lekker in kan badderen is het al goed.
  4. Rust: Zorg er voor dat jij je fret voldoende rust geeft en laat haar ook met rust. Een klein beetje spelen kan geen kwaad, maar jij wil toch ook niet rennen met 30 graden?
  5. Koele dekens: Wat ook een must-have is zijn koele dekens/kleden, heel simpel dompel ze even onder met water en wring ze uit. Je fret is hier heel blij mee en kan hier lekker op liggen.

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden, en ja onze fret is echt verwend.. haha.

Beer in Zwembadje

Heb jij nog een leuke tip om je Fret te verkoelen? Zet deze dan onder neer in een reactie! 🙂


Wil je meer van dit soort berichten lezen en ontvangen? Vul je e-mail hieronder in je je krijgt een melding wanneer er een nieuwe post is!

En nee, wij sturen absoluut geen spam!

Nog één nachtje!

Drie dagen geleden schreef ik nog vol spanning dat het nog maar vier nachtjes slapen waren tot dat Roy & ik Beer konden ophalen. En de dagen vlogen ook echt voorbij, maar nu is het dan bijna zover! Morgen mogen wij eindelijk Beer ophalen en haar officieel verwelkomen in de familie.

Oei Beer groeit!

De grootste voorbereidingen hebben wij al gedaan, maar natuurlijk spoken er nog duizenden vragen in je hoofd en gelukkig helpt onze fokker Tessa ons super goed met het beantwoorden van deze vragen.

Facebook

Sindskort ben ik lid geworden van een Facebook groep waar alle fretten mama’s en pappa’s voor elkaar klaar staan. Je kan er terecht met je vragen of je kan een leuke foto plaatsen van je fret echt niks is daar te gek. Ook al ben ik nog maar recent lid geworden, voel ik mij echt al welkom in de groep. Hier ben ik ook echt super dankbaar voor! Ben jij nieuw met fretten of lijkt het je leuk om ook lid te worden van deze gezellige community? Klik dan hier en je komt direct bij de groep. Echter moet je wel een lidmaadschapsverzoek sturen.

Met de tips van Tessa en van de fretten groep druf ik nu écht te zeggen dat ik klaar ben om Beer mee naar huis te nemen en haar alle liefde en zorg te geven die ze verdiend.

Wij houden contact!

Op de hoogte blijven? Dit kan altijd vul je e-mail in en krijg een mail wanneer er een nieuwe BeerBlog online is.

Nog 4 nachtjes..

De klok tikt en de tijd gaat maar niet verder. Het is nog zo lang wachten tot het zaterdag is, de zaterdag dat wij Beer eindelijk thuis mogen verwelkomen. Wij zijn al helemaal voorbereid, hebben de spullen, de kooi, voer etc. Is Beer ook klaar voor ons? Of voor jullie? Dat is een vraag die vaak door mijn hoofd spookt.

Beer (6 weken)

Zo zenuwachtig ik voor zaterdag ben, zo blij ik ook ben. Beer groeit en groeit, gisteren kreeg ik te horen van Tessa (fokker) dat Beer angora vacht heeft, dus een stukje langer. Roy reageerde helemaal enthousiast ik zei wel tegen Roy als het maar niet op een rat gaat lijken haha.

Vandaag belde Tessa mij op er waren wat problemen met de dierenarts, ze kon helaas Beer nog niet laten enten, wat voor haar een grote teleustelling is. Gelukkig kon ik de 24e meteen terecht bij onze eigen dierenarts voor een enting voor Beer, want dit is natuurlijk super belangrijk.