Tips tegen de warmte!

Wat een hitte! Temperaturen van 40 graden wordt er verwacht deze week. Alleen vandaag was het al 30+ graden. Voor ons is dat al een drama en zoeken wij massaal de koelte op, maar wat denk je voor je geliefde fret?

Zoals je weet kunnen fretten alleen zweten via hun tong en pootjes en dat zijn hele kleine oppervlakten! Wist je dat fretten puppen en oudere fretten minder goed tegen de warmte kunnen dan een volwassen fret? 27 graden is al voldoende om voor je fret fataal te zijn.

Ik ga je een aantal tips geven die ik zelf momenteel ook gebruik voor Beer en die ze heel erg fijn vind.

  1. Koele plek: Staat de kooi van jouw geliefde fret niet op een koele plek? Zorg dan dat je deze verplaatst naar een super koele plek.
  2. Water: Zorg ervoor dat je fret voldoende water drinkt en dat ze ook koel water heeft staan. Verschoon dit desnoods 2 a 3x per dag.
  3. Zwembadje: Heb jij voldoende ruimte in huis? Zorg voor een leuk zwembadje. Het hoeft niet groot te zijn zolang je fretje er lekker in kan badderen is het al goed.
  4. Rust: Zorg er voor dat jij je fret voldoende rust geeft en laat haar ook met rust. Een klein beetje spelen kan geen kwaad, maar jij wil toch ook niet rennen met 30 graden?
  5. Koele dekens: Wat ook een must-have is zijn koele dekens/kleden, heel simpel dompel ze even onder met water en wring ze uit. Je fret is hier heel blij mee en kan hier lekker op liggen.

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden, en ja onze fret is echt verwend.. haha.

Beer in Zwembadje

Heb jij nog een leuke tip om je Fret te verkoelen? Zet deze dan onder neer in een reactie! 🙂


Wil je meer van dit soort berichten lezen en ontvangen? Vul je e-mail hieronder in je je krijgt een melding wanneer er een nieuwe post is!

En nee, wij sturen absoluut geen spam!

Geef een reactie